“…Een bedrijf dat heden ten dage de markt voor wil blijven, moet klanten meerwaarde bieden ten opzichte van diens rivalen. Die meerwaarde wordt doorgaans ontleend aan het op enige manier genereren en exploiteren van specifieke kennis, onderbouwd door technologie…” [Allan Afuah]

Professioneel vermogensbeheer vergt focus op het gestructureerd en gedisciplineerd managen van een geïntegreerd beleggingsproces. Daarbij staan beleggers continu bloot aan een onuitputtelijke stroom van informatie. Zij worden hierdoor bedolven en dreigen door de bomen het bos niet meer te zien. Er is dan ook absoluut geen behoefte aan (nog) meer informatie. Er is daarentegen slechts een toenemende vraag naar helder gestructureerde informatieverwerkingscapaciteit. Capaciteit die leidt tot gestructureerde en daarmee intern gedisciplineerde beleggingsbeslissingen.

Binnen haar beleggingsproces maakt Assetgrip Management doelbewust gebruik van beleggingsondersteunende proprietary software. Dedicated software welke intern is ontwikkeld en aan derden in licentie ter beschikking kan worden gesteld.

Het betreft de navolgende complementaire bouwstenen: